top of page

Bleken

Naast een gezond, regelmatig gebit, is er voor veel mensen een stralend wit gebit het mooiste wat er is. Nu zijn er allerlei tandpasta's en aanverwante zaken op de markt die dat beloven, maar die in werkelijkheid óf niet werken, óf de glazuurlaag aantasten. Beter gezegd: afschuren. En een glazuurlaag wordt niet meer aangemaakt.

De kleur van een gebit verschilt per persoon. De kleur van tanden en kiezen worden namelijk bepaald door het tandbeen dat onder het glazuur zit. Bij de een is dit grijzig of wit, bij de ander wat geler. Het glazuur zelf is doorzichtig. Door kleurstoffen uit koffie, wijn, rook en dergelijke kan de tand verkleuren. Ook een klap of gebruik van bepaalde medicijnen kan tandverkleuring tot gevolg hebben.

Wilt u uw tanden wat witter, dan kunt u uw tanden bleken. Bij ons kunt u kiezen tussen de

thuis-bleekmethode of het in office bleken. Voordat u echter kunt beginnen met bleken, krijgt u eerst een controle van uw gebit en tandvlees. Uw vullingen en kronen bleken namelijk niet mee en uw tandvlees dient gezond te zijn om irritatie te voorkomen. Om deze reden bekijkt de tandarts eerst of vullingen en kronen geen zichtbare kleurverschillen zullen opleveren.

​​

De thuisbleekmethode:

Is alles in orde, dan maken wij een afdruk van uw gebit. Aan de hand van genomen afdruk wordt er een bleeklepel vervaardigd. Wanneer u ervoor kiest om boven- en onderkaak tegelijk te bleken, maken wij twee op maat gemaakte bleeklepels. Hierin spuit u bleekgel waarna u de bleeklepels over uw tanden en kiezen kunt schuiven. Deze draagt u dan 's nachts gedurende ongeveer een week. Hoeveel dagen u precies moet bleken ligt aan de kleur van uw tanden en het gewenste resultaat.

Er wordt gebruik gemaakt van een gel met waterstofperoxide. De gel die we gebruiken bevat 6% waterstofperoxide. Een laag percentage betekent echter niet dat het resultaat minder is. Het proces gaat gewoonweg geleidelijker. De gevoeligheid die kan optreden voor warm en koud wordt tot een minimum beperkt. Dit is doorgaans 24 uur nadat u gestopt bent met bleken weer over.

bottom of page